Menu

Tak sobie pichcę ...

Moja internetowa książka kucharska.

placki, naleśniki, pierogi

Placek po zbójnicku

atina_bc

Placek po zbójnicku pochodzi z Podhala, z Polski lub Słowacji. To nic innego jak placek ziemniaczany serwowany z gulaszem. Przewrócenie dużego placka nie jest takie proste - musi być doborze usmażony. Jeśli ktoś się obawia, że może sobie z tym nie po... więcej

Placki ziemniaczane

atina_bc

Jestem pewna, że każdy to danie dobrze zna i ma swój przepis na ulubione placki ziemniaczane. Ja też mam swój. Placki ziemniaczane przygotowuje z ziemniaków tartych na drobnych oczkach tarki, a czasami na grubych. Oczywiście obie wersie smakują odrob... więcej

Quesadillas cztery sery z kurczakiem

atina_bc

Lubię tortille przygotowywane z różnymi nadzieniami. Najczęściej przygotowuje twistera , ale kiedy ostatnio zostało mi kilka sripsów postanowiłam przygotować inne danie. To jest taka wypasiona wersja potrawy będącej już u mnie na blogu quesadillas z ... więcej

Naleśniki czekoladowe

atina_bc

W Czekoladowym tygodniu nie mogło zabraknąć czekoladowych naleśników. Naleśniki są chyba najczęściej przygotowywanym przeze mnie daniem, uwielbiamy je z synkiem. Moim zdaniem najlepszym dodatkiem do takich naleśników jest biały ser. Można użyć zwykłe... więcej

Chijimi - koreańskie placki ze szpinaku

atina_bc

W Japońskiej Kuchni Karoliny wypatrzyłam pysznie wyglądające placki ze szpinaku. Zapieczona na nich skorupka z żółtego sera świetnie komponuje się ze szpinakiem. Karolina proponowała podać je z ostrym sosem przygotowanym na bazie sosu sojowego i sez... więcej

© Tak sobie pichcę ...
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci