Menu

Tak sobie pichcę ...

Moja internetowa książka kucharska.

Kuchnia polska

Słodkie

Chrust (faworki) na piwie Faworki, chrust Róże karnawałowe

Faworki Lucyny Ćwierczakiewiczowej Mrowisko Rogale marcińskie

Drożdzówki z serem Kołoczki śląskie Kompot z suszonych owoców

Omlet biszkoptowy Margarynioki Sernik krakowski

Mazurek migdałowy Neli Moczka czyli śląska zupa piernikowa z bakaliami Pierniczki brukowce

Nalewka z czerwonej porzeczki Miodula Nalewka z czarnej porzeczki

Piernik marchwiowo - orzechowy Piernik staropolski Piernik z suszonymi śliwkami

Pierniczek białoruski Pierniczki Pierniczki Aganiok

Pierniczki bakaliowe wg Bakerlady  Pierniczki Janki Pischinger

Kutia Świąteczny sernik wykwintny  .

Wytrawne

Babka ziemniaczana Rejbak (kugiel) Liptauer - pasta serowa

Szandar - kociewska babka ziemniaczana Hekele  Jajko sadzone z łososiem  

Bigos Szare kluski poznańskie vel kluski ćpane Kotlet schabowy po gdańsku

Kluski czarne Kluski białe Kluseczki dyniowe   

Domowy paprykarz szczeciński Moskole  Polonezy 

 Oscypek z grilla  Placki z pieczarek i oscypka  Roladki schabowe  

Talarki pieczone Zapiekanki z pieczarkami  Szałot śląski

Kotlet schabowy  Kasza jęczmienna ze śliwkami Kaszanka 

Ryba po grecku Surówka z kiszonej kapusty Placki ziemniaczane

Placek po zbójnicku .

Pieczywo

Chleb kielecki  Polski chleb wiejski Cebularze

 Podkarpackie proziaki   .



© Tak sobie pichcę ...
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci